Montosco Spezie di qualità 100% naturali

Welcome to the supply chain
of Italian spices

1. Herbs and spices from Italian fields

Experiencing a flavour doesn’t just mean savouring its taste but entering into the world of that food, knowing the path it’s taken to reach our tables. Experiencing a flavour also means knowing how much benefit that flavour can bring to our lives. At Montosco, we want to do just that: to make sure the flavours of our herbs and spices come alive in every dish.
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Simply 100% natural.

The fruits of nature give us flavours, aromas and beneficial properties. Montosco seeks to preserve both the quality and nutritional characteristics of every single herb and spice.

1. Plantation

Le nostre erbe e spezie italiane iniziano qui il loro racconto, da una selezione dei terreni più vocati negli altopiani della Calabria.

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2. Growth

Controlliamo le fasi della crescita accuratamente rispettando i cicli naturali.

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3. Quality control in the field

Il primo controllo lo effettuiamo direttamente nel campo attraverso un nostro agronomo specializzato che verifica la qualità dei frutti e delle erbe.

4. Harvested by hand

La raccolta viene fatta rigorosamente a mano rispettando i cicli naturali e nel momento balsamico di ogni erbe e spezia.

5. Selection & cutting

Selezioniamo i migliori frutti direttamente dopo il raccolto così che possano entrare nella fase di lavorazione che avviene entro le 24h.

6. Whasing & Dryng

Le erbe e spezie vengono lavate con acqua, asciugate e disidratate a basse temperature così da preservarne il più possibile le caratteristiche organolettiche.

7. Cryogenic treatment

Le nostre erbe e spezie vengono successivamente sottoposte ad un trattamento criogenico in cella.

8. Internal quality control

Un rigoroso controllo qualità attesta la conformità delle erbe e spezie prima di procedere al confezionamento del prodotto finito.

The result of a work that is the result of commitment and dedication thanks to local farmers and professional agronomists.

9. An healthy lifestyle to the tables

We shorten the distances thanks to a controlled supply chain and a production plant near the fields and we reduce the time by working our herbs and spices within 24 hours of harvesting, only in this way we can bring quality to the tables thanks to the use. of natural and genuine products born in our fields.
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